Malzemeler ;

  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • 2-2.5 çorba kaşığı un
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Limon suyu(1 adet limon)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pulbiber, tuz
Yapılışı ;

Aldığımız işkembeyi tekrar bol su ile iyice yıkayınız. Daha sonra işkembeyi tencereye alarak üzerini az geçecek şekilde su koyunuz Limon suyu ve 3 diş sarımsağı doğrayarak kaynamaya bırakın. İşkembe haşlandıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayınız. İşkembenin suyunu da süzgeçten geçirdikten sonra kayması için ocağa koyalım. Terbiyesi için iki ya da iki buçuk yemek kaşığı unu, yumurta sarısını, limonu beraberce çırpınız. Hepsi iyice karıştırınca kadar çırpmaya devam edin. Sonra işkembe suyuna topaklanmayacak şekilde ilave ederek karıştırınız. Daha sonra işkembeyi de ilave ederek, biraz daha kaynatınız. Ezilmiş sarımsakları da içine ilave ettikten sonra servise hazırdır. İsteğe göre tereyağını eritip içine pulbiber ilave edin ve sos olarak üstüne dökünüz. 

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz