Malzemeler:
  • 4 tane baklavalık hazır yufka
  • 2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağ
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı ceviz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • üzeri için; pudra şekeri
Yapılışı:
Birinci yufka tezgaha yayılıp üzerine tereyağ sürülür, bunun üzerine ikinci yufka serilir ve bunun da üzerine yağ sürülür. Üçüncü yufka da en üste serilirek üzeri yağlanır. Yufkanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde tahin, ceviz ve şeker ayrı ayrı serpilir.
Bu kat kat yufka çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirilir, baklava dilimi şeklinde kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek üzerlerine erimiş tereyağ sürülür, 160 derecede üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz