Malzemeler ;
  • 1 su bardağı  ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 2 yumurta
  • yaklaşık 4- 5 su bardağı un (az gelirse eklenir)

Arası için ;
  • 150 gr tereyağı
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • isteye göre peynir arasına serpmek için

Hazırlanması ;
  • İlk önce 1 su bardağı ılık suya 1,5 yemek kaşığı kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı şekeri ilave ediyoruz ve derin bir kabın içine kabarması için koyuyoruz. Üzerine kapak çeviriyoruz.
  • Maya karanlık yerde daha çabuk kabarıyor.
  • Kabarıp taşan mayaya ılık süt, yumurta ve tuzu ilave ediyoruz.
  • Ardından unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, sert olmayana, hafif yumuşak hamur yoğuruyoruz.
  • Tezgah üzerinde  hamurdan  açmak istediğiniz büyüklükte bezeler hazırlıyoruz. Benim tezgah küçük olduğu için ben 9 adet yaptım.  3-er 3-er yağlayıp katlamak için.
  •  Bezeleri un ekleyerek ince yufka açılır. Yufkayı açarken çok fazla ince olması için uğraşmayın . Sonradan elle her tarafa  çekilerek de genişletilebilir bir hamur.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz