Malzemeler:

Marine için;
  • 400 gram biftek veya bonfile
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
Servis için;
  • 500 gram patates
  • Sıvı yağ
  • Sarımsaklı süzme yoğurt
Sos için;
  • Sıvı yağ ve pul biber
Yapılışı:
Uzun doğranan patatesler, sıvı yağda kızartılır.
Etler, ince jülyen kesilerek hazırlanır. Marine için listelenen tüm malzemeler, derin bir kaba alınarak, etlerle karıştırılır ve en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Marinelenmiş etler, yayvan ve derin bir teflona alınarak, 1 çay bardağı sıcak su ilavesiyle, yüksek ateşte hızlı bir şekilde pişirilir. Etlerin pişmesine yakın tuzu ilave edilir.
Servis aşamasında, patatesler porsiyonluk tabağa alınır. Üzerine süzme yoğurt gezdirilir ve etler ortaya yerleştirilir. Kızdırılan yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirilip, sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz