Malzemeler:
  • 750 gr. vişne
  • 1 bardak toz şeker
  • 6-7 bardak su
  • 4 adet karanfil
  • 3-4 küp zencefil
Yapılışı:
  • Taze vişne kullanıyorsanız saplarını ayıklayın ve yıkayın.
  • Derin bir tencereye 7 bardak su koyun. İçine vişneleri ve şekeri ilave edip karıştırın.
  • Orta ateşte vişne rengini ve tadını suya verene kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Ocaktan almadan 2-3 dakika evvel karanfilleri ve zencefili ekleyin.
  • Komposto ılınınca içinden zencefil ve karanfilleri alın.
  • Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz