Malzemeler:
  • Yarım kg kırmızı et
  • 3 büyük baş kuru soğan. ( bol soğanlı olmalı)
  • 2 orta boy kırmızı biber
  • 2 orta boy yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Tuz.
  • Taze çekilmiş karabiber.
  • Kekik.
  • Biberiye.
  • 1 corba kaşığı sirke.
  • 1 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber. ( iyi kalite olmalı, bu yemekte salça kullanılmıyor.)
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber.
  • Kimyon( isteğe bağlı )
  • Et suyu ( yoksa et bulyon + sıcak su.)
Yapılışı:
  • Ben düdüklü tencere kullandım yemeğimi hazırlarken, daha çabuk pişirdim yemeğimi.
  • Tenceremizi ocağımıza koyalım ve kızmasını sağlayalım. Bir miktar sıvı yağ koyalım ve iri doğradığımız etlerimizi ilave edelim. Hızlıca karıştıralım, karıştırarak kavuralım. Bir çorba kaşığı tereyağı, yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Baharatlarımızdan bolca ilave edelim. Tuz, sirke ve sıcak et suyu  ( Yoksa et bulyon tablet ve sıcak su) koyalım ve düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
  • Yarım saat kadar pişirelim.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz