Malzemeler :
Yapılışı :
- 2 Paket Pötibör
- 125 Gr. Margarin (Yarım Paket)
- 1 Su Bardağı Süt
- 4 Yemek Kaşığı Kakao
- 150 gr. bitter çikolata – küvertür olursa süper olur
- İsteğe göre ceviz yada fındık
Afiyet olsun!
- Teflon bir tencere yada sosluk içinde margarini eritin, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırarak kaynatın.
- Kaynayan süte ince ince kırdığınız yada kıydığınız çikolataları ekleyin ve ocaktan alın.
- Çikolatalar yumuşayınca biraz daha karıştırarak ılınmaya bırakın. Ara sıra karıştırarak çikolatanın hafiften yoğunlaşmasını sağlayın.
- Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve çikolatalı sosu bisküvilerin üzerine dökün. Tüm sosu bisküvi ile karıştırın.
- Varsa kalıbınıza yoksa mutfak tezgahınıza streç filmi serin ve bisküvili karışımınızı setreçin üzerine dökün.
- Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurunuza yerleştirin.
- 1-2 saat dinkendirdikten sonra çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:Mozaik Pasta,Pasta - Kek
Benzer Yazılar ;
Nişastalı Kurabiye l Muzlu l
04/10/2014 - 0 CommentAlman Pastası
20/01/2014 - 0 CommentTahıl Gevrekli Muffin
28/10/2013 - 0 CommentZencefilli Kek
24/07/2013 - 0 CommentLimonlu/Haşhaşlı Kek
07/07/2013 - 0 CommentErzincan Lokumu
05/06/2013 - 0 CommentCevizli Kakaolu Kek
19/04/2013 - 0 CommentAlman Pastası
19/04/2013 - 0 CommentWaffle
18/04/2013 - 0 CommentElmalı Tart
18/04/2013 - 0 CommentKremalı İncirli Kek
11/03/2013 - 0 CommentKakaolu Islak Kek
11/03/2013 - 0 CommentPortakallı Kek
09/03/2013 - 0 CommentKek
06/03/2013 - 0 CommentAnneanne Keki
23/02/2013 - 0 CommentYulaflı Bar
20/12/2012 - 0 CommentMuzlu Rulo Pasta
13/12/2012 - 0 CommentPetibör Bisküvili Pasta
11/12/2012 - 0 CommentKuru Meyveli Parfe
19/11/2012 - 0 CommentTahinli Kek
13/11/2012 - 0 CommentLimonlu Cheesecake
08/11/2012 - 0 CommentPandispanya Keki
07/08/2012 - 0 CommentKakaolu Sünger Kek
07/08/2012 - 0 CommentIslak Kek
07/08/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder