Malzemeler :
Yapılışı :
- 2 Paket Pötibör
- 125 Gr. Margarin (Yarım Paket)
- 1 Su Bardağı Süt
- 4 Yemek Kaşığı Kakao
- 150 gr. bitter çikolata – küvertür olursa süper olur
- İsteğe göre ceviz yada fındık
Afiyet olsun!
- Teflon bir tencere yada sosluk içinde margarini eritin, sütü ve kakaoyu ekleyerek karıştırarak kaynatın.
- Kaynayan süte ince ince kırdığınız yada kıydığınız çikolataları ekleyin ve ocaktan alın.
- Çikolatalar yumuşayınca biraz daha karıştırarak ılınmaya bırakın. Ara sıra karıştırarak çikolatanın hafiften yoğunlaşmasını sağlayın.
- Geniş bir karıştırma kabına bisküvileri kırın ve çikolatalı sosu bisküvilerin üzerine dökün. Tüm sosu bisküvi ile karıştırın.
- Varsa kalıbınıza yoksa mutfak tezgahınıza streç filmi serin ve bisküvili karışımınızı setreçin üzerine dökün.
- Sonrasında pastanın üzerinde folyo ile kaplayarak derin dondurunuza yerleştirin.
- 1-2 saat dinkendirdikten sonra çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:Mozaik Pasta,Pasta - Kek
0 yorum:
Yorum Gönder